Inrapportering av elcertifikat

Med hjälp av mätsystemet Saber kan KYAB ombesörja rapporteringen av elcertifikat för din solelanläggning. Det enda du behöver är en Saber Pro AMR och ett abonnemang från oss.

Videon nedan ger en kort beskrivning av hur inrapporteringsystemet är uppbyggt. Mätsystemet Saber är helt webbaserat, mäter produktionen från din solpanelanläggning och rapporterar in den, så du kan sälja dina elcertifikat och få ca 20 öre per kWh eller 200 kr per elcertifikat (1000 kWh).

Inrapportering av elcertifikat med Saber Pro AMR Produktblad inrapportering av elcertifikat (pdf)

Se videon på vår YouTube-kanal »
Läs mer om elcertifikat »

Produktblad » (pdf)
Besök vår webbshop »


 

Spara energi genom mätning och visualisering av el, vatten och fjärrvärme

KYAB erbjuder kompletta mätsystemlösningar i realtid där vi ser över ert mätbehov och tar fram en lösning som är den mest ekonomiska för er fastighet eller ert företag.

Vi kan hjälpa till med mätning av t ex:

• El, varmvatten, kallvatten och gas
• Fjärrvärme uppvärmning / varmvatten
• Energiproduktion från t ex solceller, vindkraftverk o s v
• Luftföroreningar / inomhusklimat i fastigheter, industrier, gruvor m fl


Läs mer om våra produkter och tjänster »

Vår affärsidé:

Att hjälpa fastighetsägare och industrier att minska sin energianvändning genom att kombinera mätning, visualisering och användarmedverkan för att spara energi med människan i centrum.

Då ni anlitar oss tar vi fram en lösning just för er!

Som kund hos oss får du en helt kundanpassad lösning. KYAB kan bistå med rådgivning, mätning, visualisering. Vi anpassar tjänsten helt efter era behov och ni får en lösning med funktionsgaranti.

Saber Portal

Våra partners

Energimyndigheten
KYAB är ett av Energimyndighetens portföljbolag.
Läs mer »
VINNOVA
KYAB driver det VINNOVA-finansierade projektet
Öppen realtids data.

Läs mer »
Till projektsidan »

Priser & Utmärkelser

Årets avknoppning LTU KYAB – Årets avknoppning 2013
Läs mer »
Venture Cup KYAB utnämnt till Årtiondets hållbara Venture Cup-företag 2002–2012
Läs mer »
Stiftelsen SKAPA Stiftelsen SKAPA Länsfinalist 2008
Läs mer »
   

KYAB i media

VD i två företag – Josefine Åhl stannar kvar i norr
LTU Review, nr 8, 2015 »

KYAB sparar energi i realtid
Norrbottens Affärer, 2015-05-06 »

KYAB förbereder sig för en internationell expansion
Affärer i Norr, 2015-04-20 »

Nomineringar klara till Näringlivets pris
Norrbottens Affärer, 2015-03-27 »

Läs alla artiklar »

Nyheter

I jakten på watten

— Är det verkligen möjligt att spara på energi bara genom att vi som jobbar här hela tiden får se hur mycket som används? Det lät lite konstigt, men ack vad vi blev överbevisade!

Så säger personalen på Jörnköket, som deltog i projektet ”Testpiloter i praktisk energieffektivisering”, ett treårigt projekt som avslutades den sista oktober 2014. Jörnköket är ett centralkök som levererar mat till cirka 10 000 elever i Skellefteå kommuns skolor. Resultaten som har uppnåtts är minst sagt imponerande! Det som gjorts inom projektet är att olika fastighetsägare, fastighetsförvaltare, företag och de som bor och verkar i olika byggnader erbjudits möjlighet att se över sin situation när det gäller energi och energianvändning och därefter praktiskt genomföra åtgärder i sin verksamhet, sin fastighet eller i sin lokal. Projektets resultat har sammanfattats i den lilla boken ”I jakten på watten – En spännande resa för en energieffektivare framtid”.

KYABs webbaserade övervakningssystem som kompletterades med skärmar installerades för att köket skulle kunna följa energianvändningen. Personalen var entusiastisk redan efter det första projektmötet; alla kom överens om att ändra sitt beteende för att spara energi. Systemet gjorde det möjligt att samla in en mängd data om hur mycket energi som användes och vad den användes till. Utifrån det kunde till exempel energianvändningen per portion eller kilo tillagad mat räknas ut. Mätperiodens totala minskning var hela 24,2 procent!

Det här inspirerade kökspersonalen i Jörn...

  • Inledningsvis mättes kökets energianvändning utan att någon informerades, för att de skulle få ett mätvärde på användningen att utgå ifrån.
  • Sedan installerades skärmar som visade mätresultaten och där personalen kunde följa energianvändningen kontinuerligt.
  • Samtidigt hölls informationsträffar för hela personalen där de fick experttips och möjlighet att diskutera sina egna idéer kring vad som kan spara energi i ett storkök.
  • Arbetet fortsatte också med att belysningen sågs över. Den stod för hela 40 procent av energianvändningen i köket. Det fanns till exempel en del mindre lyckade lösningar som strömbrytare för lampor i kyl- och frysrum som satt långt från dörren där personalen går in och ut. Lyset stod därför på hela dagen även när ingen var där inne.

...och så här bra blev det:

Elanvändningen minskade med 14 procent, vilket motsvarar 8 300 kWh per år! Det visade sig att många i personalen redan hade tänkt på flera av de åtgärder som visade sig spara mycket energi. Men eftersom frågan aldrig hade tagits upp på allvar tidigare hade det inte blivit av att ändra på rutinerna.

Alla som varit med tycker att det varit roligt att ha fått bidra till ett bra resultat.

Läs boken ”I jakten på watten” »

Kontakta oss

 
Jag vill veta mer
Jag vill ha prisuppgift
Ring mig
Mejla mig